#53: Kunstig intelligens spotter hjertestop og er med til at redde liv i Region HovedstadenDen prestigefyldte Digitaliseringspris blev for nylig uddelt på den virtuelle konference OffDig Week. Digitaliseringsprisen fremhæver og belønner succesfulde og værdiskabende digitaliseringsinitiativer, der gavner samfund og borgere, og som tjener til inspiration for andre og kommende projekter.

Digitaliseringsprisen bliver uddelt i fire kategorier – Innovationsprisen, Implementeringsprisen, Sammenhængsprisen og Publikumsprisen.

I denne episode af Dansk IT’s podcast handler det om Region Hovedstadens Akutberedskab, der i år vandt Innovationsprisen for at anvende kunstig intelligens til at redde liv.

AI-løsningen, der har været i brug siden 2018, er blevet til i et offentligt/privat samarbejde mellem Akutberedskabet og virksomheden Corti, der arbejder med kunstig intelligens.

Den kunstige intelligens hjælper sygeplejersker og paramedicinere på Region Hovedstadens Vagtcentral med at opdage flere hjertestop i tide.

Medvirkende:
Freddy Lippert, direktør i Akutberedskabet i Region Hovedstaden
Andreas Cleve, medstifter og adm. direktør i Corti

Foto: Thomas Voss