#94: Er EU's regulering af digitaliseringen gået over gevind?Morten Løkkegaard (V), medlem af Europa-Parlamentet, og Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv og fhv. tech-ambassadør i Silicon Valley, mødtes til Dansk IT's OffDig 2023-konference til en spændende debat om udviklingen på det digitale marked og behovet for regulering på området, f.eks. i form af GDPR, NIS2 og EU’s kommende AI Act.

I debatten kom vi bl.a. ind på:

- Hvilken form for regulering af markedet er der behov for i dag og i fremtiden, og hvordan finder man den rette balance mellem regulering og de frie markedskræfter?

- Hvilken position kan og bør EU indtage i den globale tech-industri, og hvordan kan reguleringen understøtte denne position?

- Hvordan undgår vi, at reguleringen går over gevind og medfører alt for mange omkostninger for de danske virksomheder og myndigheder, der skal leve op til lovgivningen?

Hør eller genhør debatten fra OffDig 2023 i denne podcast.

Medvirkende:
Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, næstformand i Europa-Parlamentets liberale gruppe, Renew Europe og chefforhandler på NIS2-direktivet. Fhv. journalist og tv-vært.

Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv med ansvar for det digitale område. Fhv. vice president i Microsoft, tech-ambassadør i Silicon Valley og dansk ambassadør i Indonesien og Cypern.

Moderator: Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden i Dansk IT

Læs mere på offdig.dk