#100: Ansvarlig AI: Få gode råd og inspiration til at anvende AI ansvarligtKunstig intelligens er strøget til tops på agendaen i mange virksomheder i de senere år. Mulighederne for at optimere arbejdsgange og automatisere processer står nærmest i kø i takt med, at AI som teknologiområde modnes, og anvendelsesscenarierne udvikler sig hastigt.

Det er dog ikke uden dilemmaer og potentielle problemstillinger, når man bringer AI-værktøjerne i spil. Vi skal f.eks. forholde os til både problemstillinger inden for cybersikkerhed, etik og jura, ligesom det naturligvis også er afgørende, at man har styr på algoritmer, datamodeller og validering af de informationer, der indgår i AI-løsningen.

Det handler grundlæggende om, at man skal udvikle ansvarlige AI-løsninger.

Du får i denne episode vejledning om, hvordan du kan og bør sikre involvering af alle relevante interessenter i arbejdet med ansvarlig AI. Vi guider dig til, hvordan du kan implementere værktøjerne og giver dig inspiration til at etablere samarbejder på tværs af fagområder som jura, cybersikkerhed og data science.

Medvirkende:
Bodil Brabæk, Executive director and Head of Data Privacy Law i EY
Mille Østerlund, Director for cybersikkerhed i EY, forperson for udvalget for digitale kompetencer i Dansk IT
Kim Stensdal, chef for kommunikation og viden i Dansk IT