#90: Sundhedsvæsenet er under massivt pres: Kan digitalisering være redningen?Det danske sundhedsvæsen er en central del af velfærdssamfundet. Den demografiske udvikling, hvor der bliver færre i den erhvervsaktive alder, mens antallet af ældre stiger, udgør dog en markant udfordring.

Allerede i dag er der alvorligt mangel på personale på hospitalerne og i ældreplejen, og i takt med at stadig flere borgere i de kommende år vil få brug for hjælp fra sundhedsvæsenet, vil udfordringerne kun vokse. Det er en alvorlig situation, der kalder på handling på mange niveauer.

I denne podcastepisode ser vi nærmere på, hvordan digitalisering kan bringes i spil som en måde at fremtidssikre sundhedsvæsenet på. Du kan blandt andet høre om, hvordan ny teknologi og digitalisering allerede i dag anvendes - og hvilken rolle digitaliseringen kommer til at spille i de kommende år.

Vi taler også om hvilke strategiske valg, der er centrale, hvis vi skal være i stand til at bringe digitaliseringen til næste niveau og på den måde sikre et fundament for fremtidens sundhedsvæsen.

Medvirkende:
Klaus Larsen, direktør for Digitalisering og it i Region Nordjylland og ekspertmedlem i Robusthedskommissionen
Troels Andersen, formand for Udvalget for sundheds-it i Dansk IT og Managing Consultant i PA Consulting
Vært: Kim Stensdal